2016. február 25., csütörtök

MINDEN, AMIT TUDNOD KELL KESHA JOGI CSATÁJÁRÓL:

Feltűnt, hogy sokan nincsenek teljesen képben Kesha jogi csatájával kapcsolatban. Úgy gondoltuk, hogy sokkal jobb, ha segítünk tisztázni minden kérdést és kételyt. Örülnénk, ha végre mindenkinek összeállna a kép és nem maradnának kérdőjelek, kételkedések a jogi csatával kapcsolatban. Akadtak olyanok is, akik érdeklődtek, de teljesen le voltak, vannak maradva az egésszel kapcsolatban, ezért most lehetőséget nyújtunk arra, hogy bepótoljatok minden hiányosságot, mindenre választ kapjatok és tisztán láthassátok a helyzetet. Sokkal jobb úgy olvasni és követni a híreket, ha mindennel tisztában vagytok. Facebook oldalunkra kiírtuk, hogy minden Kesha üggyel kapcsolatos kérdést szívesen várunk, amikre egy cikk keretein belül válaszolunk majd. Jöttek kérdések, most ezekre válaszolunk - de természetesen a későbbiek folyamán is mindenről tájékoztatunk titeket és minden kérdésre választ kaptok. 

1. M. László kérdése: Mikor kezdődött az egész? 
Dr. Luke 10 évvel ezelőtt erőszakolta meg Keshát. Azalatt folyamatos bántalmazás, sértegetés érte az énekesnőt és a producer mindent megúszott. 2014-ben rehabilitációs központba juttatta Keshát, ahol 2 hónapot töltött kedvencünk, viszont a rehab után nem sokkal, 2014. októberében beperelte a producert. Tehát a pereskedés 2014. októbere óta tart, megállás nélkül. 
2. T. Beca kérdése: Kik a főbb szereplői az ügynek? 
Kesha és Dr. Luke. Ők ketten harcolnak egymással, de Dr. Luke Kesha édesanyját is bevonta ebbe az egészbe, ugyanis őt is beperelte, de azt a pert szerencsére Pebe nyerte. A fő "szereplői" Kesha és Dr. Luke, de az édesanya, Pebe Sebert is eléggé benne van ebben az ügyben. És természetesen az ügyvédek. 
3. T. Beca kérdése: Max Martin az, akit rá kellene venni arra, hogy tanúskodjon Lukasz ellen? 
 Igen. Max Martin, Kesháék egyik jó barátja is jelen volt, amikor az énekesnő aláírta a szerződést, valamint akkor is, amikor Dr. Luke fenyegetni kezdte Keshát. Az utolsó tárgyaláson nem volt jelen, nem is tanúskodott, remélhetőleg Pebe és Kesha rátudja venni a zenészt, hogy ő is melléjük álljon és felmerjen szólalni a producer ellen. Pont egy tegnapi cikkben írtuk le, hogy Max Martin nem csak zenész, hanem producer is és 2015 óta bezsebel minden munkát Dr. Luke elől. 
4. K. Anna kérdése: Tudni, hogy Kesha mennyit szánt erre az egészre? 
Azt tudjuk, hogy amikor Kesha a perelés legelején elvesztette az egyik részt, amiért beperelte Dr. Luke-ot, 75.000$-t (ami körülbelül 22.500000 Ft) kellett kifizetnie. Nem sokkal később újabb 70.000$-os összeget kellett kifizetnie, ami szintén 21.000000 Ft körül van. Sajnos pontos összegeket nem tudunk, hogy ki- mennyit ölt bele ebbe az egészbe, a kisebb kiadásokat, "kártérítéseket" tudjuk csak. Most már azt is, hogy Taylor Swift is hozzájárult Kesha támogatásához és 250.000$-t adományozott neki, ami 70.000.000 Ft, átváltva. 
5. K. Anna kérdése: Lady Gaga tényleg így támogatja Keshát? 
Igen, Gaga rettentően segítőkész. Először egy Twitter poszttal járult hozzá a támogatáshoz, majd a tegnapi nap folyamán személyesen is átadta üzenetét, támogatását és szeretetét Keshának. Közös képeket és videókat is posztolt Lady Gaga, na meg persze a #FreeKesha hashtag sem maradhatott el. Emellett pár Instagram képet is megosztott, amivel buzdítja a népet a #FreeKesha mozgalomra, valamint 3 nap múlva, az Oscar-gálán beszédet tart Kesháért és elénekli a "Til It Happens To You" című számát, amit főként kedvencünkért énekel majd. 
6. S. Viktor kérdése: Amit Kesha és anyukája eskü alatt tett, az ugye hazugság? (TMZ videó)
Igen. Hazugság! Kesha kontroll alatt volt, ezért azt kellett mondani, amit Dr. Luke hallani akart, vagy amit épp ráerőszakolt. Nem szólalhatott fel, hiszen a karrierje kezdetén járt Kesha, így szava nem lehetett. Fiatal is volt, kevesen ismerték, ezért nem is lett volna ésszerű akkor felszólalni, mert csak még nagyobb bajba került volna. A TMZ amúgy egy szétszórt, nem megbízható oldal. A videó, amit megosztottak valamilyen szinten igaz, de sok- sok évvel ezelőtt készült és Kesha nem tett hivatalos esküt. Dr. Luke sem akart bajt, ezért Keshát hazugságra bírta. Mellesleg érdekes, hogy pont egy ilyen kérdést tesznek fel Keshának, ami a szexuális életével és producerével kapcsolatos... Szóval hazugság. 
7. P. Ricsi kérdése: Jogilag Kesha miért nem szerződhet át az Interscope Records-hoz? Vagy a Warner Bros céghez? 
A szerződés, amit 10 évvel ezelőtt aláírt Kesha azt mondja, hogy legalább még 5 albumot el kell készítenie Dr. Luke-al. Utána felbonthatóvá - vagy meghosszabbíthatóvá - válik a szerződés, addig viszont mindenki más nélkül, kimondottan Luke-al kell dolgoznia. Per nélkül is felbonthatta volna a szerződést a Sonyval, de előtte Dr. Luke-ot kellett (volna) eltüntetni a képből, ami már egy bonyolultabb folyamat. Mivel a producer csak úgy nem ment bele, hogy felbontsák a szerződést, pereléshez kellett folyamodni, de mivel kilátástalanná vált a helyzet, Kesha kérvényezte a Sony-t, hogy felbonthassa a szerződést, ők viszont elutasították a kérelmét. Kedvencünk a Sonyval is kapcsolatban áll, akik nem mennek bele a szerződésbontásba, sőt, arra kötelezik Keshát, hogy a bántalmazójával dolgozzon tovább. Úgy gondolják, hogy jogilag ez így helyes és ők nem az igazságot helyezik első helyre, hanem a jogokat és a pénzt. Őket idézve - "Itt a pénz beszél.". Sajnos a Sonytól sem szabadulhatott meg akkor, ha Dr. Luke-ot nem vesszük figyelembe, mert a kérvényre akkor is szükség lett volna, amit ha meg is kapott volna, Dr. Luke még keményebb módszerekhez folyamodott volna, - ha esetleg őt csak utólag perelte volna be. 
Egyelőre ezt a 7 kérdést kaptuk, reméljük kielégítő válaszokat kaptatok. Ha bárkinek, bármilyen kérdése lenne, keressen meg minket. Facebook oldalunkon üzenetet is írhattok, vagy kommentben is jelezhetitek, ha valami nem világos, választ szeretnétek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése