2016. február 23., kedd

LADY GAGA BESZÉDET TART MAJD KESHÁÉRT AZ IDEI OSCAR-GÁLÁN

Diane Warren, az 59 éves dalszerző erősítette meg a hírt, miszerint Lady Gaga beszéddel készül a 2016-os Oscar gálára, amit Kesha szabadságáért tart majd. Diane ott volt a mai nagy zenekari főpróbán, ahol Lady Gaga elénekelte a "Til It Happens To You" című számát, amit Warrennel együtt írt, az erőszakról. A dal előtt azonban Gaga egy rövid beszédet tartott, amiben Kesha nevét is kiemelte. Diane szerint szívszorító beszédet tartott a világsztár a főpróbán, ám a nagy eseményt február 28-án tartják.

A dalszerző az alábbiakat mondta: 
"Siettem az öltözőbe, amikor hallottam a folyosón, hogy az emberek Kesháról beszélgetnek." 
Warren folytatta: 
"Nagyon bátor! Bátrabb, mint én valaha is lettem volna. Addig nem tud új zenén dolgozni, amíg a bíró el nem fogadja a kérvényét. Ebben az ügyben 3 év akár 10 év is lehet, kivéve, ha Adele vagy. Szóval erősnek kell lennie, hogy talpon maradjon." 
Diane tiszteli Kesha bátorságát. Tiszteli, hogy kiállt a nőkért, az emberekért, önmagáért és szembe mert szállni a producerével és egy hatalmas zenei kiadóval. Az interjúban el is árulta: 
"A Sonyt beperelni egy dolog. Egy másik dolog nyilvánosan szembeszállni a producerével, akivel szerződése van. Bátor nő! Ennél az embernél még mindig ott van Kesha aláírása. Ez azt jelenti, hogy még mindig kontrollálni tudja őt." 
Egy pár mondat erejéig kitért a "Til It Happens To You" című számra is, amit Gagával közösen alkottak: 
"Az erőszak már nem olyan, mint volt az akkori társadalmunkban. A nőknek ki kell lépniük az árnyékból és ki kell állniuk magukért. A "The Hunting Ground" című dokumentumfilm is erről szól, ami magába foglalja a "Til It Happens To You" című számot, amit Lady Gagával készítettem, az erőszakról. Figyelemfelkeltés a nők számára!" 
Mi az amit ők tudnak, de mi nem a zenei iparról? Gondolok itt Lady Gagára, Demi Lovatora, Ariana Grandere, Taylor Swiftre vagy épp Kelly Clarksonra.  
"Azt gondolom, hogy közülük mindenki foglalkozott ezzel az üggyel.Úgy érzik, hogy ez rossz Keshának. Most rengeteg empátiát mutatnak. Két- három évvel ezelőtt nem beszéltek ilyenről. Ha nemi erőszak történt, akkor elhallgatták. Ezek a nők harcosok. Ezek a nők, akik féltek beszélni erről, most végre felszólaltak. Kesha elképesztően bátor volt, hogy így megszólalt a nemi erőszakkal kapcsolatban. Igazán bátor cselekedet volt részéről!" 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése