2016. március 2., szerda

KESHA MIATT MONDTAK LE EGY FESZTIVÁLT

Torontóban lemondták a Hi-Fi zenei fesztivált, ugyanis az egyik társ-alapító becsmérlő megjegyzéseket tett Keshával kapcsolatban, amiből hatalmas lavina indult a szervezők és a zenei előadók között. A fesztivál 10 nap múlva kezdődött volna, több, mint 60 indie zenei előadóval, bandával. A Billboard a következő információkat szerezte meg az üggyel kapcsolatban:


Anthony Dell-Orso, a fesztivál társ-alapítója az alábbi sorokat írta ki Facebook oldalára - amiket azóta már törölt: 
"Baszd meg Kesha! Tehetségtelen csapás vagy, aki rajong a drámáért." 
A hozzászólások egyből egy hatalmas vitát indítottak a férfi Facebook oldalán, amibe a zenei közösség is beszállt. A bejegyzés, illetve a sok támadó hozzászólás egy torontói énekesnőhöz, Desiree Da Guptához is eljutott, aki a Kaleidoscope Horse banda frontembere. Az előadó egy privát Facebook csoportba osztotta meg Anthony állapotát, mellé egy megjegyzéssel. Ebben a csoportban kanadai énekesnők vannak, akik között szintén vita indult, emiatt a bejegyzés miatt. Kristel Jax, az egyik tag a csoportból, aki mellesleg Kanada másik híres énekesnője szintén beszállt a párbajba. Jax is nyilatkozott az üggyel kapcsolatban: 
"Nézegettem Dell-Orso hozzászólásait, amit megosztottak az emberek, majd értesültem róla, hogy Anthony zaklató üzeneteket kezdett küldeni nőknek a Facebookon. Das Guptának, aki megosztotta az állapotát a csoportunkban és Jocelyn Conwaynek, aki törölte Dell-Orsot, miután meglátta, hogy milyen megjegyzéseket írt Kesháról és a vita partnereiről." 
Miután Das Gupát rágalmazással vádolta, Conwaynek kezdett írogatni, aki már többször is megkérte a férfit, hogy ne zaklassa őt és hagyja békén, mert nem szeretne kommunikálni vele. Ezek után megosztott Kesháról egy cikket, amit a TMZ tett közzé. A 2011-ben tett esküjét, amiben arra esküdött, hogy nem volt szexuális kapcsolata Dr. Luke-al. 
"Ez a ribanc akkor azt mondta, hogy Dr. Luke nem erőszakolta meg." 
Anthony híre elterjedt ezzel az akcióval, ami több embert is felbosszantott, beleértve a többi alapítót és szervezőt a Hi-Fi fesztiválnál. Végül arra a döntésre jutottak, hogy Kesha helyzete miatt nem tartják meg a fesztivált, ugyanis az egyik alapítójuk ócsárolta az énekesnőt. A történtek után, ha megtartanák a fesztivált rossz fényben tüntetné fel őket, pedig Anthony kivételével a többiek támogatják az énekesnőt. 

A sok támadó hozzászólás és üzenet után Anthony újabb bejegyzéssel látta el Facebook oldalát: 
"Elnézést kérek Jocelyntől és Desireetől a történtek miatt. Nekem van a legnagyobb tiszteletem a nők iránt ebben a világban, különösen a zeneiparban. Első kézből láthattam, hogy hogyan tudják kezelni ezt az egészet..." 
Az esemény lezárásaként felkeresték üzleti partnerét, Amanda Langton-t, e-mailen keresztül, aki azt írta: 
"Lemondtuk az egész Hi-Fi fesztivált, úgy érzem ez így helyes. Silver Dollar és Old Laurel átvették a szervezést és a fellépéseket a saját bárjaikban fogják megtartani. Már korábban léptek fel itt előadók, akiket meghívtunk az idei fesztiválra, remélhetőleg elvállalják a fellépést egy kisebb bárban, megérdemelnék. Többet nem vagyok hajlandó mondani." 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése