2014. szeptember 25., csütörtök

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT 'DIE YOUNG'!

Az énekesnő 2 évvel ezelőtti visszatérő slágere, a Die Young ma 2 éves. Kesha ezzel a dallal tért vissza 2012 szeptemberében, ami hatalmas sikert aratott. 3 hónappal később megjelent a 2. stúdióalbuma is, amin magas fölénnyel ez a legnépszerűbb dala. 

Ezzel a dallal az énekesnő feltornázta magát a Billboard HOT 100 lista 13. helyére, de ez csak a kezdet volt. A Hot Digital Songs listáján a 3. helyre került, több, mint 188.000 letöltéssel. Amerikában dupla platinalemez lett, több mint 3.2 milliós eladással és nem sokkal később ebből 31 millió lett. Októberben a 45. helyről indított a Hot Dance Club Songs listán, egy héttel később pedig 8. helyre került a Hot 100 listán - ahol elsőként a 13. helyen állt. 5 hét elteltével a 8. helyről sikerült a TOP 4-be helyezkednie, decemberre pedig a 2. helyre. A sok toplistás hely mellett persze indított 1. helyről is a szám, a Pop Songs listán, ugyanúgy, ahogy évekkel ezelőtt a Your Love Is My Drug és a Tik Tok számai is.

Az énekesnő ezzel a szöveggel hozta nyilvánosságra a slágert:

"Ez egy himnusz. Ez egy ünnep dal, amit nyilvánvalóan azért írtam, hogy éljétek ki minden egyes napotokat, mintha ez lenne a legutolsó az életetekben. Mindig legyetek fiatalok, nem számít, hogy hány évesek vagytok és lesztek. Tudok énekelni és hallani is fogjátok, mert lesz egy akusztikus albumom, amit néhány rajongóm kedvéért csináltam. Új, illetve régi dalokat is hallani fogtok rajta."

A dal viszont nem csak sikereket, de bonyodalmakat is hozott. December 4-éna connecticuti mészárlás során 20 gyermek és 6 felnőtt életét vesztette. Sokan félreértették Kesha slágerének a szövegét, aminek kemény következménye is lett. Több amerikai rádió betiltotta a dalt, azzal az indokkal, hogy Kesha arra biztatta az embereket, hogy ne féljenek a haláltól. A katasztrófa után rengeteg kritikát kapott az énekesnő és mindenki őt hibáztatta a történtekért. 

Kesha szomorúan hallotta a katasztrófa eseményeit, valamint, hogy mindenki őt okolja. Nem próbált elbújni, sem mentegetőzni, de nem hagyta magát. Elmesélte mindenkinek, hogy az ő dala nem azt jelenti, hogy "ne féljünk a haláltól", hanem arra biztatta az embereket, rajongókat, hogy úgy éljék az életüket, mintha ez lenne az utolsó napjuk. Élvezzék ki minden percüket, merjenek cselekedni, merjenek lépni és kezdeményezni. Újat kipróbálni, és ne halasszanak semmit. A katasztrófában elhunytak hozzátartózóit személyesen meglátogatta az énekesnő, elnézést kért és nekik is elmagyarázta, hogy mit is jelent az ő dala. Ezek után az énekesnő mindenkitől elnézést kért a Twitter profilján és ezzel le is csillapodott a "háború". 

A dal megjelenése után 2 hónappal megjelent a videoklip is, ami jelenleg 81 milliós nézettséggel rendelkezik, nézzétek:

Boldog Születésnapot Die Young!!! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése