2014. október 15., szerda

DR. LUKE BEPERELTE KESHÁT

A bírósági ügy Los Angelesben zajlott, kedd délelőtt. Kesha és volt producere között hatalmas párbaj zajlott. Az énekesnő azt állította, hogy 10 éve szexuális és érzelmi bántalmazásban él, a producere miatt. Kesha a benyújtott perben elárulta, hogy erőszakkal vádolja Dr. Luke-ot. Közel egy évtizede már, hogy elnyomásban él(t) az énekesnő és most már úgy érezte, hogy ennek véget kell vetnie. Újabb dolgokat tett hozzá Kesha az eddigiekhez:
"Luke azt mondta, hogy direkt juttatott elvonóra. Időt akart nyerni, amíg én az elvonóra voltam zárva, hogy ne tudjak cselekedni az üggyel kapcsolatban. Ezt nem vallja be nyilvánosság előtt."
Dr. Luke számított rá, hogy Kesha befogja perelni, ezért bejuttatta az elvonóra, hogy időt nyerhessen és intézni tudja a bírósági ügyeit, hogy ne kelljen a rövidebbet húznia. A terve nem sikerült, ezért a B tervhez kellett nyúlnia: pert indított Kesha ellen. A producer megtagadja Kesha szavait és állítja, hogy egy betű sem igaz, amit kiejt a száján.
"Ez teljes mértékben rágalom. Csak egy jobb kiadót és producert akar kicsikarni tőlem. Egy szava sem igaz."
A perben nem írják le, hogy pontosan mikor történt a nemi erőszak, de Kesha ügyvédje azt írta, hogy nem is áll szándékukban megnevezni az esetek időpontját, mert félnek Dr. Luke megtorlásától. Így fogalmazott az ügyvéd:
"Börtönben élt Dr. Luke visszaélése miatt és rettegett mindentől. Nem mert beszélni, üzeneteket küldeni, tweetelni a rajongóinak, sőt egyáltalán semmit sem mert csinálni, mert félt, hogy helytelennek találja a producere és később ezt felhasználja ellene, amivel kínozhatja őt és családját, mert régen rengetegszer példa volt ilyenre."
A perrel próbálják érvényteleníteni a megállapodást, amit Dr. Luke aláíratott Keshával, 18 éves korában. A producer tudta, hogy ez később neki kapóra jöhet, mert egy olyan lányról van szó, aki vágyott a los angelesi életre, a sztárvilágra és hogy végre felfedezzék. Csapdába csalta.

Mivel ez egy bírósági ügy, Dr. Luke is szerzett magának egy ügyvédet, Christine Lepera-t. Az ügyvéd így fogalmazott Kesháék ellen:
"Kesha anyja is részt vesz 3. személykén az eljárásban és együtt hozzák nyilvánosságra a felháborító és valótlan dolgokat Dr. Lukeról, beleértve a mocskos és hamis állításokat, amiket Kesha feltételezett a fizikai és mentális visszaélésről."
Kesha ügyvédje, Mark Geragos állítja, hogy ez a per teljes mértékben legális per a férfi ellen.
"Pontosan ez az. Játszik az emberekkel. Visszaél az emberek jogaival. A per így teljes mértékben érvényes és legális."
Azt is hozzátette, hogy Kesha teljesen egészséges és talpraesett, hogy szembenézzen a régi mentorával:
"Ő már azon a ponton jár, ahol foglalkozni tud ezzel és foglalkozni is akar ezzel. Kiakarja tenni az életéből Dr. Luke-ot, de előtte még felelősségre vonni őt a tetteiért."
Kesha a perben többször is megemlítette, hogy számtalanszor le kellett nyelnie a producer sértéseit és a sértésekből viták, a vitákból pedig fenyegetések keletkeztek. Őt és a családját is többször megfenyegette. Kesha azt is elárulta, hogy olyan fenyegetést is kapott a producertől, hogy megfogja ölni. Kesha ügyvédje mindent elkövet, hogy megszakadjon végre a kapcsolat köztük és Kesha élni tudja életét, hisz ez életveszélyes lehet számára.
"A többszöri fenyegetés és bántalmazás után veszélyes lenne Dr. Luke közelében maradni. Az elvonóig is sikerült eljuttatnia Keshát, ami nem helyes. Ez életveszélyes lehet a számára, lelkileg, érzelmileg és fizikailag is, ha a bántalmazásokat nézzük."
Lepera leírta, hogy ő még nem látta a pert, de biztos benne, hogy Kesha súlyos következményeket ért el ezzel a hamis és rosszindulatú magatartással. Több kárt okozott, mint gondolta volna és hozzátette: több, mint valószínű, hogy az énekesnő húzhatja a rövidebbet az ügy lezárásakor.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése