2014. október 7., kedd

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT 'TIMBER'!

Pitbull és Kesha slágere, a Timber ma ünnepli születésnapját. A dalt 1 évvel ezelőtt adták ki, ami már a megjelenés napján több milliós hallgatósággal és letöltéssel büszkélkedett. Ennek a dalnak még Dr. Luke volt a producere, egy másik producer közreműködésével, ő pedig Nick Seeley.

Hónapokkal később a dal egy olyan kritikát kapott, hogy ez egy lopott dal. Lee Oskar producere indította a pert Pitbull, Kesha, illetve a dal producerei ellen is, mivel állította a producer, hogy ez a "San Francisco Bay" című szám, ami már 1987-ben sláger volt. Nos, a háttérzene valóban hasonló, de megcáfolható az egész, mert nem teljes mértékben egyezik a 2 dal. - Ennek ellenére a Timber hatalmas sikereket ért el, de mielőtt kiemelnénk ezeket, hallgassátok meg a Lee Oskar féle "Timber", pontosabban a San Francisco Bay-t.


A "Billboard Hot 100" listáján egyből 1. helyről indított a dal, majd hetekig foglalta ezt a helyezést. Számos helyen elsőként rangoskodott a dal, például Kanadában, Németországban, Londonban, Amerikában. Írországban 67. helyről indult a dal, de 1 hét elteltével már a 19. helyen állt. Ausztriában a 69. helyezésről indított, szintén 1 hét kellett ahhoz, hogy feltornázza magát a 18. helyre, és pár nappal később pedig hatalmas berobbanással az 1. helyre került. Németországban a 90. helyről a 18. helyre került a dal, 1 héttel később pedig bekerült a "German Singles Chat" listába, méghozzá az 1. helyre. Kanadában rekordot döntött a dal, mert évek óta ez volt az első dal, ami ilyen rövid idő alatt bejutott volna a top 3-ba,  ami azt jelenti, hogy a "Hot 100" lista 1. helyére kerekedett a dal. Ezt a rengeteg helyezést sorolhatnánk még órákon keresztül, de úgy gondoljuk a lényeget megragadtuk. - és mindezek mellett a több milliós letöltés szám is szerepel (kb. több, mint 5 millió). 

A dal sikere után nem sokkal megjelent a videoklip is, ami szintén említésre méltó nevezést ért el: ma már 410 milliós megtekintése van a videónak. Sajnos nem nyerte meg az "Év legjobb közreműködése" díjat, de úgy gondoljuk, hogy a sok siker, toplista és jelölés mellett ez már önmagában is egy hatalmas díj. 


Boldog Születésnapot Timber!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése