2015. október 31., szombat

KESHA HATALMAS DÖNTÉS ELŐTT ÁLL

Miután a new york-i bíró elmondta, hogy Keshának a karrierje forog kockán, az énekesnő újabb érvekkel állt elő, hogy miért kell egy előzetes intézkedést kiadnia a bírónak és lehetővé tennie, hogy kiadhassa új albumát, Dr. Luke nélkül. A jogi csatában Kesha azt állítja, hogy Dr. Luke szexuálisan zaklatta és ez a csata arra lenne jó az énekesnőnek, hogy megszabadulhasson producerétől, ám ehhez nyernie kellene. A bírósági papírokat először szeptemberben mutatta be a "The Hollywood Reporter". Kesha megmutatta, hogy mik történtek a bíróságon. A papíron az állt, hogy nem tartanak sok esélyt arra, hogy pop énekes maradhasson. Újabb hírek a bíróságról a tegnapi nap folyamán kerültek nyilvánosságra, miszerint Kesha most pénteken beszélt a bíróval és elárulta neki, hogy levelet írt a Sony Music kiadónak, illetve Dr. Lukenak. Arra kérte őket, hogy engedélyezzék neki a kérelmet és publikálhassa új albumát, Dr. Luke vagy a Kemosabe kiadó nélkül. 

Szólalt fel Kesha ügyvédje, Mark Geragos: 
"Levélben formájában mindketten válaszoltak az énekesnőnek. A Sony Music kiadó és Dr. Luke úgy véli, hogy érvényben marad az eddigi felállás. Nem értenek egyet az énekesnővel és  a Sony nem működik együtt Keshával, csak abban az esetben, ha továbbra is együtt dolgozik producerével és cégjével, a Kemosabe kiadóval."
Október 13-án egy ügyvéd a Sony kiadótól elutasította Kesha javaslatát, és azt mondta, a nagy kérdés fényében, hogy nem lenne helyénvaló, ha teljesítenék az énekesnő követeléseit. 

Kesha most már nem csak Dr. Lukeot perelte be, hanem a Sony Music-ot is, azt állítva, hogy a producerek viselkedése támogatott a zenei szakmában, a női előadók pedig kivannak téve minden veszélynek, fizikai bántalmazásnak és senki sem foglalkozik ezzel. A Sony azt válaszolta, hogy ez egy átlátható és elhibázott kísérlet arra, hogy újratárgyalják az ő szerződését. 

Kesha ügyvédje az alábbi híreket közölte a The Hollywood Reporter-nek
"Kesha egy hatalmas döntés elé került a legutóbbi tárgyalás után: Továbbra is együtt dolgozna-e a bántalmazójával, viszont ebben az esetben megjelentethetné az új albumát, vagy tétlenül elsétálhatna a karrierje mellett és búcsút inthet az albumának. Kizártnak tartja, hogy örökre együtt dolgozzon a producerrel, mert a szerződésben nem ez áll. A szerződésben az áll, hogy még további három albumot kellene készítenie és publikálnia, ha felszeretné bontani a szerződést és új producert szeretne. Keshának szüksége van a bíróság támogatására." 
Dr. Luke is megszólalt: 
"Ha Kesha most sajnálkozik, hogy a karrierje belecsúszott egy bírósági eljárásba, az teljesen az ő hibája, az ő döntéshozatala volt. Ez Kesha. Úgy döntött, hogy meghamisított vádakkal lép elő, hogy perelni tudjon szexuális visszaélés vádjával, hogy előnyt szerezhessen a szerződéssel kapcsolatos tárgyalásokon. Most meg kell birkóznia a következményekkel, a helytelen intézkedései miatt. Ha továbbra is hamis vádakkal áll elő és ezekkel próbál beperelni engem, valamint a szerződést is egyre jobban tönkreteszi, intézkedni fogok. Ugyanúgy védeni fogom a szakmai és személyes jó hírnevem, valamint a szerződés jogait a bíróságon. Kíváncsi vagyok, hogy megszerzem-e az ítéleteket, az én javamra." 
Az interjút a The Hollywood Reporter készítette és továbbította a Billboard számára.


Íme a hivatalos dokumentum, amelyet Kesha nyújtott be a bíróságon, szabadságának elérése érdekében:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése