2015. szeptember 22., kedd

A DAL DR. LUKE-RÓL

Az énekesnő 2 évvel ezelőtt, amikor a legutóbbi albumát, a Warrior-t készítette felvett egy olyan dalt is, amit a gonosz produceréről írt. Ez a dal is felkerült volna a korongra, de mivel a producer nem engedélyezte, így hónapokkal később kiadatlan dalként jelent meg. A dal megjelenésekor még sokaknak semmit mondó dal volt, sokan azt hitték, hogy valójában is egy ördögről énekel Kesha, de nem. Hosszú hónapok elteltével jött a hír, hogy Kesha beperelte Dr. Luke-ot szexuális zaklatás, pontosabban erőszak, illetve bántalmazás vádjával. Ekkor derült fény a dal mondanivalójára. A dal a "Dancing With The Devil" címet kapta, amit a Warrior lemezére szeretett volna, de a producer belerondított az énekesnő terveibe.

A hosszú párbaj után (ami valójában még mindig tart) ezt a dalt hallgatva, illetve a dalszövegét olvasva, egy az egyben feltűnik az embereknek, hogy kiről és miről is van itt szó. Elemezzük röviden:

Kesha elkezdi énekelni, hogy még mindig az ördöggel küzd, nincs visszaút. Eladta neki a lelkét és nem tudja visszafordítani ezt a folyamatot. Kötöttek egy megállapodást, amikor még fiatal és meggondolatlan volt. Képtelen elfelejteni és eltörölni a múltat, a rossz döntést, amit hozott. Hibákat követett el és nem tudja megoldani, vissza menni a múltba, hogy másképp cselekedjen. Majd folytatja a dalt, egy olyan mondattal, hogy tudja, hogy a producere imádta őt sírni látni, imádta, ha fájdalmat okozhatott neki, bánthatta. Kesha úgy gondolja, hogy ez az örökkévalóságig, az az a haláláig fog tartani. Akkor tud majd megszabadulni az ördögtől, amikor meghal. Ennek az egésznek az oka, hogy egy rossz döntést hozott, megállapodást kötött az ördöggel, eladta neki a lelkét egyetlen aláírásával. A dal végén pedig az anyukájának énekel, tőle kér segítséget. Dr. Luke fogságba ejtette, ő uralkodik a gondolatai, érzelmei felett. Ő uralja a lelkét, amit eladott neki a még akkor fiatal, énekes karrierre vágyó lány. Nem engedi menni, nem hagyja, hogy Kesha megszökjön a karmai közül.


Kesha nagy fájdalmak, a már akkor zajló párbaj közepette írta ezt a dalt, szerette volna, ha mindenki hallja, ha rajta lehetett volna az albumon, de végül kiadatlan dalként publikálta. Igen, maga az énekesnő töltötte fel a dalt, de az ő csatornájáról letiltották, de pár gyors és szorgos rajongó lementette és azóta folyamatosan terjeng az interneten.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése